Antalya’nın Alanya ilçesinde tropikal iklimi seven ve son yıllarda üretim alanı süratle artan ejder meyvesinde (pitaya) hasat dönemi başladı. İlçe genelinde yaklaşık 700 dönüm yerde üretimi yapılan ejder meyvesi, yüksek randıman ve güzel fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürdü.
Türkiye’nin kıymetli örtü altı tarım merkezlerinden biri olan Alanya, son yıllarda tropikal meyve üretiminde dikkat cazibeli bir ivme kazandı. Avokado, mango ve papaya üzere eserlerin akabinde artık ejder meyvesi de bölge iktisadında değerli bir yer tutuyor. Topraklarda başlayan hasat çalışmaları hummalı formda sürerken, üreticiler eserlerini iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da göndermeye başladı. Üreticiler hasadın başlamasıyla birlikte ejder meyvesinin kilogramını 150-200 TL’den tüketiciler ile buluşturuyor.
Ejder meyvesi hasadı için serada üreticiler ile birlikte hasat yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “İlçemiz genelinde 2025 yılı prestijiyle yaklaşık 700 dönüm toprakta ejder üretimi yapılıyor. Kaktüs familyası ve sap tropikal bir iklimde olduğumuzdan ötürü örtü altında istemiş olduğu nem ve sıcaklığı sağlamaya çalışıyoruz. Alanya’da da uğraşlı bir formda yetiştiricilik yapan üreticilerimiz var. Bizler de Alanya Ziraat Odası olarak teknik takviye veriyoruz” dedi.
Kan şekeri ve cilt bakımına faydalı
Lezzetinden öteki insan sıhhatine olan tesirlerinden bahseden Göktepe, “Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, cilt bakımında hayli hoş bir eserimiz. Birebir vakitte magnezyum D ve C vitamini olarak da güçlü bir ürün” formunda konuştu.
Göktepe, ejder meyvesinde yerli üretimi tercih etmeleri konusunda tüketicilere ikazlarda bulundu. – ANTALYA
More Stories
Isparta’da Kayıp Himmet Çaylı İçin Geniş Çaplı Arama Çalışmaları Başlatıldı
Antalya’da Boğaçayı Projesi’nde Paklık Çalışmaları Sürüyor
Kumluca’da Yangın, Takımların Süratli Müdahalesi ile Denetim Altına Alındı